Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ABN AMRO veel positiever over woningmarkt

30-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ABN_AMRO_10.jpg
De woningmarkt in Nederland herstelt veel sterker dan eerder gedacht. Waarschijnlijk worden daardoor dit jaar 10 procent meer woningen verkocht dan in 2014. Dat voorspelt het economisch bureau van ABN AMRO in een dinsdag gepubliceerd rapport. Eind vorig jaar ging de bank nog uit van een stabilisatie van de woningmarkt.
Resultaten van de woningmarkt
Volgens de bank is de lage hypotheekrente een belangrijke reden van het krachtige herstel. Ook de verbetering van de arbeidsmarkt en de hogere groei van het besteedbaar inkomen is gunstig. ,,De resultaten van de woningmarkt overtreffen onze verwachtingen", zei econoom Philip Bokeloh. ,,Het vertrouwen is hoog. Mensen die eerder de koop van een woning uitstelden, komen alsnog in beweging."
Toename
Ook de huizenprijzen stijgen harder dan verwacht. ABN AMRO gaat voor dit jaar uit van een toename van 3 procent, waar eerder op een plus van 1 procent werd gerekend. De raming voor de prijsontwikkeling in 2016 is verhoogd naar 3 procent. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!