Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ABN AMRO: mogelijk meer welvaart door digitale munten

15-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
crypto 1127

Digitale valuta kunnen leiden tot meer welvaart. Vooral in ontwikkelingslanden kan het leiden tot meer economische groei, doordat de financiële industrie efficiënter wordt. Dit meld ABN AMRO.

De bank geeft aan dat de onderliggende ‘blockchain-technologie’ ervoor kan zorgen dat informatieverstrekking efficiënter verloopt, wat leidt tot meer economische waarde. Ook zouden bepaalde diensten van tussenpersonen niet meer nodig zijn als blockchain-technologie wordt gebruikt. Verder kunnen diverse zaken zoals financiële instrumenten of juridische zaken in kleinere delen worden opgesplitst, aldus ABN AMRO.

Meerdere mogelijkheden

Volgens ABN AMRO onderzoeken veel centrale banken de mogelijkheid om een eigen digitale munt uit te geven. Een andere vorm van het digitale geld zijn zogenaamde ‘stable coins’. Die cryptovaluta zijn gekoppeld aan een vaste wisselkoers. 

Toegang tot bankdiensten en -producten

ABN AMRO geeft aan dat de stable coins of digitale munten van centrale banken uiteindelijk toegang kunnen geven tot bankdiensten en -producten. De voorwaarde is echter wel dat de munten eerst een betrouwbaar betalingssysteem moeten vormen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!