Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

ABN AMRO gaat niet meer uit van daling huizenprijzen in 2021

8 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis appartement eindhoven 1127

ABN AMRO gaat niet meer uit van een daling van de huizenprijzen in 2021, maar is iets positiever gestemd over de woningmarkt. Het economische bureau van de bank ging eerder nog uit van een prijsdaling van 2 procent, maar stelt deze voorspelling bij naar 0 procent. Dat meldt De Telegraaf.

De bank is de eerste grote hypotheekverstrekker die niet mere rekent op een daling van de huizenprijzen in 2021. Eerder pasten ook de economen van Rabobank hun verwachtingen voor 2021 naar boven aan, van -2,9 procent naar -0,8 procent. Door het enorme woningtekort, de aanhoudende grote vraag en de lage hypotheekrente blijven kopers volgens woningmarkteconoom Philip Bokeloh van ABN AMRO positief gestemd.

Gevolgen coronacrisis op woningmarkt beperkt

In het voorjaar dachten economen nog dat de coronacrisis grote gevolgen zou hebben voor de woningmarkt, maar dat lijkt niet zo te zien, constateert Bokeloh. "De economische consequenties van de lockdown en de beleidsreacties waren aanvankelijk niet goed te overzien", blikt Bokeloh terug. "Ik kan mij niet inbeelden wat er was gebeurd als de 1,3 miljoen mensen die door de NOW-regeling hun baan behielden op straat waren beland." De gekte op de woningmarkt zou getemperd kunnen worden door een stijgende hypotheekrente en een ontslaggolf door de coronacrisis. Waar het laatste nog onzeker is, meent Bokeloh dat de hypotheekrente in 2021 nog 'iets verder' omlaag kan als het rustig op de financiële markten blijft. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar