Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Aardbevingsadvocaat' berispt over beloningen

09-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rechter hamer 930x520
Het Groningse advocatenkantoor De Haan is door de Raad van Discipline Noord-Nederland op de vingers getikt over de manier waarop de firma kosten in rekening brengt aan cliënten. Daarbij gaat het om woningbezitters met aardbevingsschade die een claim hebben ingediend bij de NAM.

Betalingsconstructie kon niet door de beugel

Ze betalen eenmalig 100 euro en bij succes moeten zij 5 tot 10 procent van de schadevergoeding betalen aan De Haan. Die betalingsconstructie kan volgens de raad niet door de beugel. Ze kan ertoe leiden dat het advocatenkantoor het (financiële) eigenbelang boven dat van de cliënt stelt.

Duizenden gedupeerden bij WAG

Bij de claimstichting Waardevermindering door Aardbevingsschade Groningen (WAG) van het advocatenkantoor hebben sinds 2013 duizenden gedupeerden aangesloten.

Berisping voor betrokken advocaten

De vier betrokken advocaten van het kantoor kregen ieder van de tuchtrechter een berisping, onder meer wegens het maken van een verboden prijsafspraak.
Het advocatenkantoor kondigde maandag in beroep te gaan tegen de uitspraak. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!