Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aanvragen Corona-OverbruggingsLening voor start-ups mogelijk tot juni

04-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geld euro

Start-ups, scale-ups en andere innovatieve mkb-bedrijven die in zwaar weer verkeren door de coronacrisis kunnen vanaf vandaag opnieuw de Corona-OverbruggingsLening (COL) aanvragen. Dit kan tot 30 juni 2021.

Vorig jaar stelde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) hiervoor in totaal 300 miljoen euro beschikbaar. De hoogte van een lening ligt tussen de 50.000 euro en 2 miljoen euro. In eerste instantie was het aanvragen van de COL mogelijk tot eind september, via de acht Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM's). Omdat 35 miljoen euro onbenut bleef, besloot het kabinet de regeling te verlengen.

Wie maakt aanspraak op de Corona-OverbruggingsLening?

De lening is bedoeld voor innovatie bedrijven die dankzij de coronacrisis financiële problemen hebben en overwegend met extern eigen vermogen zijn gefinancierd. Een voorwaarde voor de lening is dus dat er geen financieringsrelatie met een bank mag zijn. Daarnaast kunnen mkb'ers die de afgelopen jaren hun groei hebben gefinancierd met intern eigen vermogen, zoals ingehouden winsten, ook aanspraak maken op de leningen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!