Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aantal wanbetalers snel gestegen

01-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld-groot_34.jpg
Het aantal wanbetalers in Nederland neemt snel toe. Het totaal aantal openstaande rekeningen is in het derde kwartaal met een kwart gestegen tot 5,7 miljard euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 4,5 miljard euro. Dit blijkt uit het woensdag gepubliceerde kwartaalbericht van de Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen (NVI).
Niet alleen het totaalbedrag aan schulden is gestegen, ook het aantal vorderingen is in een jaar tijd met 14 procent gestegen. Steeds meer bedrijven komen daardoor in de problemen, stelt voorzitter Jet Creemers van de koepelorganisatie. Wanbetaling is volgens de vereniging namelijk de belangrijkste oorzaak van het aantal faillissementen.
Consumenten staan overigens voor het grootste deel in het krijt. Zij geven nog steeds meer geld uit dan er binnenkomt. De rest van de schulden komt voor rekening van bedrijven.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!