Kassa

Aantal vakantieboekingen verdrievoudigd

10-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
770 keer bekeken
  •  
vakantie strand 1127

Volgens de vakantiemonitor van een grote boekingssite voor vakanties, is in de eerste week januari een verdrievoudiging te zien van het aantal geboekte vakanties. De boosterprikken tegen covid-19 en geldteruggaranties lijken een gedeeltelijke verklaring voor de stijging, aldus de reisorganisatie. 

Naast de garanties en boosterprikken, speelt ook het sentiment een rol, geeft de reisorganisatie aan. “Mensen zijn er klaar mee en willen gewoon weer op vakantie, horen we veel van onze klanten”, vertelt Lieneke Wijnia van Zoover. Ze vult daarbij aan dat het aantal boekingen in de eerste week van januari, drie keer zo hoog is als in heel januari 2021. 

Zonnige bestemmingen

Wat opvalt is dat vakanties in januari en februari vooral naar zonnige landen als Egypte gaat. De vakanties die wat verder in het jaar zijn geboekt lijken vaak Spanje, Griekenland en Turkije als bestemming te hebben. “mensen hebben behoefte aan zon”, aldus Wijnia. 

Branche krabbelt op

Verder constateert de boekingssite dat de reisbranche weer opkrabbelt. Uit data blijkt dat het aantal reviews in 2021 met zo’n 15 procent is gestegen. De afgelopen twee jaar waren vakanties in eigen land vooral populair, mogelijk vanwege de coronamaatregelen, aldus de reisorganisatie. 

Bron: Zoover/ANP

Meer over:

reizen, vakanties
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!