Kassa

Aantal vacatures trekt verder aan na coronadip

05-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werken laptop baan 1127
Het aantal vacatures in het Nederlandse bedrijfsleven is afgelopen maand verder opgelopen. Er bestond bij werkgevers vooral veel vraag naar timmerlieden, verkopers en verpleegkundigen, meldt vacaturesite Indeed op basis van eigen cijfers. In juni was er ook al sprake van herstel na een forse afname in de voorgaande maanden als gevolg van de coronacrisis. 
Volgens Arjan Vissers, die bij Indeed Benelux verantwoordelijk is voor de strategie, zal het herstel op de vacaturemarkt verder doorzetten. De zwaarst getroffen sectoren blijven door de coronamaatregelen nog steeds achter als het gaat om aantrekken van nieuwe werknemers, legt Vissers uit. Maar volgens hem de eerste stap voorwaarts gemaakt. Daarbij heeft de vakantieperiode en het feit dat veel mensen binnen Nederland op vakantie gaan een positieve invloed op deze cijfers, aldus Vissers.

Goed signaal

Vissers merkt op dat het met nieuwe vacatures, oftewel vacatures die in de afgelopen zeven dagen geplaatst zijn, de laatste tijd beter gaat dan een jaar geleden. Dat vindt hij een goed signaal voor de komende periode. Waar je normaal gesproken ziet dat het aantal vacatures in de zomerperiode iets afneemt, zijn werkgevers nu juist weer werknemers aan het werven nadat ze noodgedwongen afgeremd werden, aldus Vissers.
Naar eigen zeggen is Indeed de  grootste vacaturesite van Nederland en tevens de rest van de wereld. Het bedrijf helpt werkzoekenden in meer dan zestig landen bij het vinden van miljoenen vacatures. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!