Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Aantal uitgevoerde coronatesten passeert half miljoen

22 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
virus-1812092_1920
In Nederland zijn sinds de uitbraak van het coronavirus ruim een half miljoen coronatesten uitgevoerd. Brancheorganisatie GGD GHOR Nederland laat weten dat de teller inmiddels op 507.410 testen staat. "Dank allemaal", schrijft de organisatie op Twitter.
Gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD’en) zijn verantwoordelijk voor het testen van mensen die mogelijk zijn besmet met het virus. Dat gebeurde eerst slechts mondjesmaat, omdat de capaciteit niet op orde was.

Iedereen met klachten kan zich laten testen

Sinds 1 juni kan iedereen die dat wil zich laten testen. Vorige week lieten 88.886 mensen zich testen door de GGD. Van hen bleek ruim 1 procent het virus onder de leden te hebben, liet het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandag weten. Dat zijn 987 mensen, bijna twee keer zoveel als een week daarvoor.

'Meer ziekenhuisopnamen verwacht'

De komende tien dagen zal het aantal ziekenhuisopnames vanwege het coronavirus beperkt stijgen. Dat verwacht Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Hij baseert zich onder meer op het aantal besmettelijke personen. Volgens het coronadashboard van de overheid zijn er momenteel bijna 6500 mensen in Nederland die anderen kunnen besmetten met het coronavirus. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!