Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aantal pensioenfondsen verder afgenomen

28-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
pensioen ouderen strandwandeling
Het aantal pensioenfondsen is de afgelopen jaren sterk gedaald. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) telt er momenteel 268. Twintig jaar geleden waren dat er nog bijna vier keer zoveel. Dat komt vooral doordat steeds minder bedrijven een eigen pensioenfonds hebben.
Pensioenfondsen die besluiten te fuseren, of hun bezittingen en verplichtingen over te dragen aan een andere pensioenuitvoerder, doen dat volgens DNB meestal omdat de toekomstbestendigheid in het geding is. Vaak speelt daarbij een combinatie van factoren, zoals stijgende kosten, strengere regels, een benarde financiële positie en een dalend aantal actieve deelnemers.
DNB verwacht dat de komende tijd meer pensioenfondsen noodgedwongen de krachten zullen bundelen. Er zijn nu al 45 fondsen die bij de toezichthouder hebben aangekondigd dat zij ermee stoppen. DNB heeft dit jaar nog eens 22 kwetsbare fondsen verzocht een actieplan op te stellen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!