Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aantal overstappers zorgverzekering neemt af

20-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgkosten_12.jpg
Minder Nederlanders dan vorig jaar lijken te veranderen van zorgverzekeraar. Dat blijkt uit een enquête, meldden onderzoeksinstituut Nivel en de verzekeraars VGZ en Univé vrijdag. De uitkomst is opvallend omdat vergelijkingssites eerder juist aangaven dat in 2013 een recordaantal mensen zou overstappen en dat het aantal aanvullend verzekerden fors zou afnemen.
Een miljoen overstappers
De twee zorgverzekeraars zijn samen goed voor 4 miljoen klanten. Hun prognose is dat dit jaar 5,5 procent een overstap maakt; vorig jaar was dat 7,2 procent. Naar verwachting zullen dit jaar ongeveer een miljoen mensen van zorgverzekeraar veranderen. Bijna één op de drie maakt die keuze traditioneel pas in de periode tussen kerst en oud en nieuw.
Het onderzoek is volgens de twee verzekeraars dan ook een belangrijke graadmeter voor het uiteindelijke landelijke overstappercentage.
Bewuste keuze
Het aantal mensen met een aanvullende verzekering neemt licht af (1,1 procent). Koos in 2012 bij VGZ nog 82,9 procent voor een aanvullend pakket, nu is dat 81,8 procent. ,,Wij zien dat de verzekerden die vorig jaar kozen voor een verhoogd eigen risico, dit nu juist verlagen'', aldus Conrad Rombout van Univé. ,,Mensen winnen informatie in, wegen af en kiezen bewust voor een zorgverzekering die bij hun persoonlijke situatie past.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!