Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aantal onlinevacatures stijgt licht

11-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2305596.jpg
De onlinevacaturemarkt in Nederland is in juli weer licht gestegen, na meer dan een jaar te zijn gedaald. Dat blijkt uit de maandelijkse Monster Employment Index van vacaturesite Monsterboard.nl.
De index, die het aanbod meet, steeg met 1 punt naar 93 punten. ,,Het lijkt erop dat de index enigszins begint te stabiliseren'', aldus directeur Diana Krieger van Monsterboard.nl. Deze ontwikkeling is volgens haar ook terug te zien in de kwartaalresultaten van Nederlandse bedrijven als Randstad en AkzoNobel en aan de AEX die wat opkrabbelt.
In acht sectoren, waaronder de juridische sector en landbouw & visserij, ging het vacatureaanbod omhoog. De gezondheidszorg liet de grootste stijging zien. De sectoren techniek, IT en productie daalden licht.
Diverse provincies vertoonden in juli een stijging van het vacatureaanbod, waarbij Zeeland het meeste omhoogging. Ook in Limburg, Noord-Brabant en Drenthe steeg het aantal vacatures. In de provincies Flevoland, Groningen, Friesland, Overrijssel en Noord-Holland daalde het vacatureaanbod.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!