Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aantal mobiele kopers verdubbeld

24-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bellen_22.jpg
Het aantal mensen dat producten met een smartphone of tablet koopt, is verdubbeld in vergelijking met een jaar geleden. In de maanden januari tot en met juni bestelden 1,5 miljoen consumenten een product of dienst met een mobiel apparaat. In de eerst helft van 2011 waren dit er nog 740.000.
Kleine bestellingen
Dit blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek in opdracht van brancheorganisatie Thuiswinkel.org. Er worden vooral veel kleine bestellingen gedaan via de mobiele telefoon. Circa 4 op de 10 mobiele kopers kochten apps of mobiele software. Muziek en downloads staan op de tweede plaats (12 procent). Ook kleding en schoenen worden steeds vaker met smartphone of tablet aangeschaft (10 procent). In de eerste helft van 2012 plaatsten consumenten gemiddeld 3,3 orders met een mobiel apparaat.
Steeds meer smartphones en tablets
Volgens Thuiswinkel.org neemt de verkoop via mobiel internet zo'n vlucht doordat steeds meer mensen een smartphone of tablet bezitten. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte eerder deze week bekend dat 6 op de 10 internetters in Nederland inmiddels van mobiele apparatuur gebruik maakt. Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van 2007. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!