Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aantal mensen met bijstandsuitkering stagneert

31-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
portemonnee geld bankpas 1127
In het afgelopen kwartaal is het aantal ontvangers van een bijstandsuitkering amper gegroeid vergeleken met vorig jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is de laagste toename in vijf kwartalen en het betreft alle leeftijdsgroepen.
Er ontvingen 431.000 mensen die jonger waren dan de AOW-leeftijd een algemene bijstandsuitkering eind juni. Een jaar eerder waren dat er duizend minder. Onderzoekers melden op basis van gegevens dat het erop lijkt dat er minder mensen bijkomen die een uitkering krijgen en tegelijkertijd stopt de uitkering bij meer mensen.

Bijstand

Het aantal bijstandsontvangers met een Nederlandse achtergrond nam voor het eerst in vijf kwartalen af, met 3500. Het aantal mensen met een niet-westerse achtergrond met een bijstandsuitkering nam wel toe, met bijna 5000. De groep bijstandsontvangers met een westerse achtergrond bleef ongeveer even groot. ANP
Bekijk ook: Ouders met bijstandsuitkering keihard aangepakt door kostendelersnorm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!