Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aantal meldingen cybercriminaliteit neemt fors toe in 2021

26-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
144 keer bekeken
  •  
computer_datalek
Het aantal meldingen van cybercriminaliteit is in de eerste maanden van dit jaar fors gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt VPNgids.nl na onderzoek. Het gaat om een stijging van 78 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2020.
Volgens VPNgids.nl, dat beschikte over cijfers van de politie, vormen deze 5000 meldingen een viervoud van het aantal meldingen in de eerste maanden van 2019.

Sterkste groei in Gelderland

De toename aan meldingen varieert sterk per regio. In Gelderland is veruit de sterkste groei te zien. Het aantal meldingen uit die provincie steeg ten opzichte van vorig jaar met 181 procent. In Noord-Brabant en Overijssel vond een verdubbeling plaats.
In Noord-Holland was de toename vergeleken met een jaar eerder kleiner. Toch zijn in deze provincie meer gevallen van cybercrime bekend dan in Gelderland: 1.394 meldingen in de eerste vier maanden van 2021.

Negen gemeenten zonder melding

In negen Nederlandse gemeenten is nog geen melding gedaan van cybercrime. Dat was twee jaar geleden nog anders. Toen waren er na vier maanden nog 109 gemeenten die nog geen melding van internetcriminaliteit hadden gekregen. In dit overzicht vind je de cijfers uit jouw regio terug.
Bron: VPNgids.nl

Meer over:

internet
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!