Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Aantal klanten voedselbank weer gestegen

6 mrt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
voedselbank 930 520 boodschappen
Het aantal mensen dat eten ophaalt bij de Voedselbank is afgelopen jaar met 6 procent gestegen tot 140.000. Het aantal vrijwilligers groeide ook met 6 procent, tot 11.700 mensen, zegt de Voedselbank.
Een belangrijke reden voor de stijging is dat de toelatingsnormen, net als in 2017, zijn versoepeld. Daardoor is ook het klantenbestand veranderd. Er zijn vorig jaar meer alleenstaanden en 50-plussers bijgekomen.

Traject doorlopen

Doordat de Voedselbank alleen mensen wil helpen als zij ook een traject doorlopen om uit de armoede te komen, is het aantal mensen dat binnen een jaar geen voedselpakketten meer krijgt, toegenomen. Meer dan de helft van de klanten was binnen een jaar weg.

Voedselpakketten

De voedselpakketten bestonden per week gemiddeld uit 26 producten met een waarde van 43 euro. De Voedselbank meldt dat ook steeds meer voedsel van verspilling wordt gered. Per jaar wordt voor 74 miljoen euro aan voedsel uitgedeeld. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

gypsyjoy
gypsyjoy6 mrt 2019 - 18:16

Het gaat steeds beter met de beter bedeelden. Zij hebben een enorme verlaging vh eigen bijdrage tarief vh CAK cadeau gekregen en betalen nu hetzelfde als de armlastige mens. Die had dan best kwijtgescholden kunnen worden en zo doende ook een ieniemienie cadeautje gehad. Bij de afschaffing vh ziekenfonds werd deze goed bedeelde groep ook al flink gefêteerd. De rijken worden rijker gemaakt door onze overheid, oa door dit soort maatregelen.En de armen natuurlijk armer, want het moet ergens vandaan komen.Zo krijg ik geen fatsoenlijke elektrische rolstoel meer.Er zitten alleen maar half kapotte kneusjes in het maatwerk vh WMO pakket.Binnen 2 weken 4x een monteur.....en tijdens de eerste rit al stil komen te staan....tsja....maakt niet uit, toch?

4 Reacties
LeCorbeau
LeCorbeau6 mrt 2019 - 19:16

Dat is ook de reden dat ik sinds vorige jaar niet meer ga stemmen. Als het klootjesvolk werkelijk invloed zou hebben lieten ze ons heus niet stemmen. De politiek is er voor de elite en de1% ongeacht de kleur niet voor het volk. Zolang de Nederlander niet zoals in Frankrijk de straat op gaat gaat er niks veranderen.

gypsyjoy
gypsyjoy6 mrt 2019 - 21:19

helaas stemmen de VVDers wel. Ik stem op de partij vd niet stemmers. Hoe meer mensen dat doen, hoe meer lege zetels in de kamer.......dat lijkt me lachen!vDe politiek is altijd erg bezorgd over een lage opkomst, vooral de linkse politiek, waar je het ook al niet van moet hebben. Maar stemmen met kans op lege zetels, vind ik geniaal en je verliest je stemrecht er niet mee.Je maakt zichtbaar wat er mis is.En dat is hoognodig sinds we de straat niet meer op gaan, behalve een par stakende scholieren die niet weten wat er in de maatschappij leeft.

Soeper
Soeper13 mrt 2019 - 12:46

Sorry, maar je moet juist wel gaan stemmen, anders hoef je ook niet te mopperen. Maar stem niet op de VVD, die melken ons uit al jaren, mensen zijn vergeetachtig en kijken naar programma's van de politiek vlak voor het stemmen. En ach, jee, wat zijn de heren politici dan ontzettend aardig en hebben tijd voor je en beloven je koeien met gouden oren en de grote meute gaat er direct weer achteraan. Want wat een goeie partij is dit. En de verkiezingen zijn geweest , de stemmen zijn binnen en geen van de heren van de partijen hebben nog tijd voor het klootjesvolk, nee, kan niet antwoorden, heb haast, haast. 
Ik vraag mij echt in alle eerlijkheid af, is er iemand die dit gedrag ook ziet, of ben ik de enige die zich daar aan ergert.

kieskeurig
kieskeurig13 mrt 2019 - 12:53

Goed verwoord, als je niet gaat stemmen moet je ook niet klagen, ga in ieder geval stemmen al is het blanco, dan gaat je stem niet verloren, 

LeCorbeau
LeCorbeau6 mrt 2019 - 16:26

Hoe ken dit nou, ging toch hartstikke goed met dit land? Oh nee, met al die energiebelastingen die stijgen door de groene dwazen,3 % btw stijging op voedsel... ach who cares, zolang de Nederlander slaapt en doezelt nothing is going to change anyway.

gerard van tol
gerard van tol6 mrt 2019 - 14:20

En Pinokkio Rutte maar blijven beweren, dat het goed gaat met Nederland. Nou voor hem misschien wel, zijn toekomstige lucratieve baantje ligt al klaar, maar voor de gewone mensen blijft de crisis nog steeds voortduren. Oplossing van Rutte, uiteraard "lastenverzwaring'.

tenormin
tenormin6 mrt 2019 - 13:30

Vandaar dat we continu lezen dat "het CBS" heeft onderzocht hoe goed het met de Nederlandse economie gaat. Denk dan altijd: welke groep mensen hebben ze ondervraagd? Antwoord: de rijken.