Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Aantal klachten pensioen daalt'

29-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen_2_13.jpg
Het aantal klachten over pensioenen neemt af, maar dat betekent niet dat pensioenuitvoerders achterover kunnen gaan zitten. Ze kunnen nog een aantal verbeteringen doorvoeren. Dat meldt de Ombudsman Pensioenen in het verslag over zijn werkzaamheden in de periode 2013-2014.
Verwachte stijging
De ombudsman nam in 2013 nog 616 zaken in behandeling. Vorig jaar daalde het aantal klachten tot 501. De verwachte stijging van het aantal klachten, onder meer als gevolg van de verslechterende economische situatie, is daarmee uitgebleven.
,,Het aantal voorgelegde zaken is gering als bedacht wordt dat er jaarlijks miljoenen pensioenmutaties worden doorgevoerd. De interne klachtbehandeling van de pensioenuitvoerders zelf voorkomt ongetwijfeld dat er meer zaken aan mij worden voorgelegd dan nu het geval is'', aldus de Ombudsman. ANP Op 14 februari besteedde Kassa aandacht aan dit onderwerp, bekijk het fragment hier .

Meer over:

pensioen, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!