Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Aantal inbraken tijdens feestdagen gedaald'

19-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Inbraak dief 930 520
Tijdens afgelopen kerst en oud en nieuw is opnieuw minder ingebroken in woningen dan het jaar ervoor. Een woordvoerder van de politie bevestigt een bericht hierover van de NOS.

Achthonderd inbraken met kerst

Afgelopen kerst noteerde de politie achthonderd inbraken, tegenover 1068 het jaar ervoor. Daarnaast werden 536 inbraken die tijdens de jaarwisseling plaatsvonden gemeld, tegenover 727 een jaar eerder. Sinds 2014 daalde het aantal woninginbraken volgens de politie tijdens kerst met 31 procent en tijdens oud en nieuw met 41 procent.

Geen duidelijke oorzaak van daling

Een duidelijke oorzaak voor de daling kan de woordvoerder van de politie niet geven. Mogelijk heeft het zogenoemde Donkere Dagen Offensief er aan bijgedragen, aldus de zegsman. Doel van dit offensief is om overvallen, straatroven en inbraken in de wintermaanden tegen te gaan. Juist deze donkere maanden zijn doorgaans een drukke tijd voor inbrekers, met een piek rond de feestdagen. Daarnaast is ook een bewustwordingscampagne gevoerd gericht op het voorkomen van woninginbraken.

Aantal inbraken daalt al jaren

Projectleider bij de politie Sybren van der Velden geeft verder aan dat over het hele jaar genomen het aantal meldingen van woninginbraken al jaren daalt. Ten opzichte van 2012 ligt het totaalaantal nu 40 procent lager. ,,Maar vergis je niet: het aantal ligt nog steeds hoog, net onder de vijftigduizend’’, aldus Van der Velden. ANP

Meer over:

inbraak, feestdagen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!