Kassa

Aantal inbraken stijgt met coronaversoepelingen

14-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1851 keer bekeken
  •  
inbraak inbreken dief 1127

Na maanden van spectaculaire dalingen lijken criminelen met een inhaalslag bezig te zijn. Politie en verzekeraar Interpolis zien het aantal diefstallen vanuit de woning stijgen, meldt De Telegraaf. Sinds de coronaversoepelingen nam het aantal inbraken in twee maanden tijd met 36 procent toe.

In week 15 (12 tot 18 april) waren er wekelijks nog 258 inbraken. Dit is in week 22 (31 mei tot 6 juni) al gestegen tot 351 inbraken per week. Dat blijkt uit berekeningen van de InbraakBarometer van Interpolis. De barometer toont dat niet overal in ons land criminelen weer actief zien. In provincie Utrecht was de stijging met maar liefst 182 procent het grootst. In Limburg was een stijging van 84 procent te zien en in Overijssel van 83 procent. Deze cijfers zijn volgens de verzekeraar zorgwekkend.

Politie: 'Woninginbraken nemen met versoepelingen toe'

"Als de trend doorzet, dan wordt het alleen maar erger en gaan we langzaamaan naar het aantal woninginbraken van voor de coronapandemie", voorziet Sybren van der Velden, projectleider woninginbraak van de Nationale Politie. "We zagen de gehele coronaperiode dat de woninginbraken bij de versoepeling van maatregelen weer toenamen. Sinds de avondklok op 28 april is ingetrokken, zien we dat ook weer terug in de cijfers."

Bron: De Telegraaf
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!