Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aantal hypotheekaanvragen "uitzonderlijk hoog"

03-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
114 keer bekeken
  •  
Hypotheek 1127

Het aantal afgesloten hypotheken was afgelopen december "uitzonderlijk hoog" in vergelijking met eerdere jaren, aldus Hypotheken Data Netwerk (HDN). 

Afgelopen maand kwam het aantal aanvragen via HDN uit op 45.458. Dat is 12 procent meer dan in dezelfde maand een jaar eerder. Toen was het aantal hypotheekaanvragen ook al hoog.

Oversluiten en verbouwen

Hypotheken werden net als in de maanden ervoor veelal aangevraagd door gepensioneerden, mensen die hun hypotheek willen oversluiten of hun huis verbouwen.

HDN is een initiatief van diverse hypotheek-, krediet- en verzekeringsmaatschappijen en registreert circa 85 procent van alle hypotheekaanvragen in Nederland. Het werkelijke aantal van de hypotheekaanvragen ligt dus hoger. HDN verwachtte al dat er in de laatste maand van 2021 meer hypotheken zouden worden afgesloten, omdat de feestdagen in het weekend vielen en er dus meer dagen waren om een hypotheek op af te sluiten. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!