Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Aantal gezondheidsklachten lachgas neem toe

30 jul 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Lachen lachgas
Mensen met gezondheidsklachten na gebruik van lachgas neemt toe. Het aantal meldingen was in 2015 nog 13, vorig jaar was dat al 54 en in de eerste helft staat dat aantal al op 67. Dat meldt De Telegraaf. In 2016 liet Kassa al zien dat het gebruik van lachgas steeds populairder werd en de gevaren die daarbij kwam kijken.
De cijfers komen van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC). Artsen kunnen bij het NVIC melding doen van veelvoorkomende klachten zoals duizeligheid en verwardheid, maar dat zijn ze niet verplicht. De werkelijke cijfers kunnen veel hoger liggen.

Langdurig gebruik

Volgens NVIC-woordvoerder Eric Trinthamer is er sprake van langdurig gebruik en extreme hoeveelheden. Zo kan het gaan om 50 ballonnen of patronen door één persoon over een verloop van twee tot drie dagen.
Het kabinet onderneemt geen actie, ondanks dat er een grotere roep is voor een verbod op 'recreatief gebruik' van lachgas. Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid wacht al maanden op resultaten van een onderzoek door Trimbos. Het ministerie van VWS vraagt om een risicobeoordeling.
Leestip → Gebruik van lachgas steeds populairder. Bekijk de video ↓
Bron: Telegraaf/ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!