Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aantal gehandicapten met baan erop achteruit

27-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
portemonnee-930x520
Een beperkt aantal gehandicapten met een baan gaat erop achteruit door een geplande wijziging van de wet. Het gaat om bijvoorbeeld gehandicapten met een werkende partner of vermogen, hoewel niet iedereen binnen die groep getroffen wordt. Maar de meeste mensen met een arbeidsbeperking krijgen door te gaan werken meteen een hoger inkomen. Zij gaan door meer te werken ook meer verdienen.

'Nadelen wegen niet op tegen voordelen'

Dat benadrukt staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Zij wil aanpassingen van de Participatiewet, die ervoor moet zorgen dat meer mensen werk vinden. Ze stuurde de hoofdlijnen van haar plan dinsdag naar de Tweede Kamer. Ze hoopt na de zomer met een wetsvoorstel te komen. Van Ark erkent dat er nadelen kleven aan haar voorstellen. Maar volgens haar wegen die niet op tegen de voordelen. De veranderingen gaan gelden voor nieuwe contracten. Gemeenten gaan het salaris aanvullen tot het minimumloon. Subsidies op de loonkosten voor bedrijven verdwijnen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!