Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aantal 'flexibele' uitzenduren weer gedaald

30-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werknemers1_05.jpg
Het aantal gewerkte uren door zogeheten flexibele uitzendkrachten is in het tweede kwartaal van dit jaar met 1,6 procent gedaald ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar. Het is het vijfde achtereenvolgende kwartaal met een daling. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag heeft gepubliceerd.
Uitzendkrachten die werken op contractbasis
Het gaat om uitzendkrachten die voor uitzendorganisaties werken op contractbasis, zonder regulier dienstverband. ,,Een stijging of daling hierin geeft vaak als eerste aan of er wel of niet sprake is van een economische opleving'', zegt een econoom van het CBS.
Stijging 2,7 procent
In het segment uitzendkrachten met een dienstverband, vaak mensen die voor langere tijd zijn gedetacheerd bij een bedrijf, steeg het aantal uitzenduren met 2,7 procent vergeleken met het eerste kwartaal. De stijging zorgde in het tweede kwartaal voor een kleine plus (0,4 procent) van het totaal aantal gewerkte uitzenduren.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!