Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Aantal faillissementen daalt

9 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
failliet 930x520
Het aantal faillissementen is na vier maanden van stijging gedaald. In januari zijn er 27 faillissementen minder uitgesproken dan in december, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
Niet gecorrigeerd voor het aantal zittingsdagen zijn er in januari 366 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel, namelijk 96. Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op 61.
De handel en de financiële dienstverlening tellen overigens ook de meeste bedrijven. Relatief gezien zijn de meeste bedrijven failliet verklaard in de horeca, aldus het CBS.Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2015 het laagste niveau sinds oktober 2008. Vervolgens liep het aantal faillissementen vier maanden achter elkaar op. ,,In het afgelopen half jaar is geen duidelijke trend zichtbaar'', merkte het statistiekbureau op. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!