Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aantal elektrische auto's in jaar tijd verdubbeld

03-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elektrische auto 1127
Het aantal elektrische auto's is in een jaar tijd verdubbeld, meldt de ANWB. Er rijden er in Nederland nu bijna 145.000 rond, twee keer zoveel als in 2019.
Automobilisten kiezen vaker voor elektrisch, onder meer vanwege een aanschafsubsidie. Het huidige aanbod sluit ook steeds beter aan bij de behoefte van de consument. Het aantal modellen in de prijsklasse tot 50.000 euro steeg van 22 naar 31. Verder nam de gemiddelde actieradius sterk toe en zijn de totale gebruikskosten inmiddels vergelijkbaar met die van een gemiddelde benzineauto.

Milieu vaakst reden voor overstap

De snellaadinfrastructuur in Nederland is fors vergroot. Het aantal Nederlanders dat overweegt binnen vijf jaar een elektrische auto aan te schaffen, steeg van 20 procent naar 26 procent. De aanschafprijs vormt nog altijd het grootste struikelblok.

De belangrijkste reden om te kiezen voor een e-auto is het milieu (60 procent) gevolgd door 'Nooit meer tanken' (32 procent). Mensen worden ervan weerhouden vooral door de te hoge aanschafprijs (50 procent) en de lage actieradius (30 procent). ANP / ANWB
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!