Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aanschaf nieuwe auto tempert krimp consumptie

30-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
autos_30.jpg
Huishoudens hebben in juni 0,6 procent minder besteed dan in dezelfde maand vorig jaar. De krimp van bestedingen is echter kleiner dan in voorgaande maanden, omdat veel mensen besloten eerder een nieuwe auto te kopen om hogere kosten aan de aanschaf door belastingmaatregelen per 1 juli voor te zijn.
Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt. Zonder toename van het aantal gekochte auto's zou de consumptiekrimp een 0,5 procentpunt groter zijn geweest. Verder werd ook fors meer besteed aan consumentenelektronica.
Daarentegen hebben mensen en in juni minder uitgegeven aan woninginrichting, kleding en huishoudelijke artikelen ten opzichte van vorig jaar. Ook werd minder aan diensten en aan voedings- en genotmiddelen besteed. Bij de rubriek overige goederen, waaronder ook motorbrandstoffen vallen, zag het CBS de grootste daling. Bij deze goederen werd een krimp van 3,7 procent genoteerd. ANP

Meer over:

auto, omzet, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!