Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aanpassen hectometerbordjes begint eerder

19-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file5_04.jpg
Rijkswaterstaat begint eerder met de grote vervangingsklus van hectometerbordjes op de snelwegen zodat weggebruikers beter weten hoe hard ze mogen rijden. Als eerste komt maandag de snelweg A15 aan de beurt.
Eigenlijk zou de operatie pas volgende maand beginnen, maar de bordjes zijn eerder klaar. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat bevestigde een bericht hierover in De Telegraaf.
Maximumsnelheid
Om verwarring over de maximumsnelheid te voorkomen, zal om de kilometer op de hectometerbordjes langs de snelweg de maximumsnelheid worden aangeven. De komende weken gebeurt dat behalve op de A15 ook op de A1, A2, A4 en A12. Na de zomer volgen de andere snelwegen. De aanpassing kost ongeveer 2,3 miljoen euro.
5000 nieuwe bordjes
In totaal gaat het om ruim 5000 geheel nieuwe bordjes. De snelheidslimiet is bovenaan te zien. Het werk moet aan het eind van het jaar klaar zijn.
Op snelwegen met drie of meer rijstroken zullen ook de hectometerbordjes links van de weg worden voorzien van de snelheidsaanduiding. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!