Kassa

Aanpak thuiszittende schoolkinderen

13-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderen studie 930x520
Opnieuw wordt er actie ondernomen om leerplichtige kinderen die thuiszitten naar school te krijgen. Staatssecretarissen Sander Dekker (Onderwijs) en Martin van Rijn (Volksgezondheid) tekenen maandag het zogeheten Thuiszitterspact.
Afspraken
Het pact wordt gesloten samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het ministerie van Veiligheid en Justitie en de brancheorganisaties van het basis- en voortgezet onderwijs, de PO-Raad en de VO-raad. Op de top worden afspraken gemaakt om het aantal thuiszitters te verminderen. Doel is te komen tot een sluitende aanpak, waardoor er geen kinderen meer tussen wal en schip vallen.
Kortere of langere tijd
Afgelopen schooljaar zaten een kleine 10.000 leerlingen voor kortere of langere tijd thuis. Dat kwam bijvoorbeeld doordat kinderen langdurig spijbelden, omdat het te lang duurde voordat er specifieke plekken in het onderwijs voor hen beschikbaar kwamen, omdat er thuis problemen waren of omdat er ingewikkeld maatwerk geboden moest worden door zorg en onderwijs. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

jufmdb
jufmdb17 mrt. 2018 - 19:58

Of omdat ouders vonden dat de school zijn onderwijs moest veranderen, zodat het beter bij hun cultuur zou passen. Want in hun cultuur werd elke fout met rood gecorrigeerd, dat was niet onze policy. Uiteindelijk vonden ze geen enkele school geschikt, maar zo zijn er ook honderden! Ze bezoeken allemaal dezelfde psycholoog zodat ze een verklaring krijgen om thuis onderwijs te mogen krijgen. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!