Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Aanpak Nederland laaggeletterdheid wijkt af'

02-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
leren 930x520
De taalachterstand van vrouwen, allochtonen en ouderen is in Nederland relatief groter dan in veel andere West-Europese landen. Als het gaat om laaggeletterdheid zijn vrouwen en ouderen kwetsbaarder dan mannen en jongeren. Dat blijkt uit een rapport van Maastricht University.
Kloof
Nederland geeft relatief weinig geld uit aan de aanpak van het probleem. De scores bij taal- en rekenvaardigheidstoetsen zijn relatief wel hoog, maar naast het toenemende aantal mensen dat die testen erg goed maakt, stijgt ook het aantal laaggeletterden waardoor de kloof groter wordt.
Toegankelijkheid
Uit een vergelijkend onderzoek blijkt dat het Nederlandse systeem van volwasseneneducatie afwijkt van dat in een andere landen in West-Europa. Hier wordt de toegankelijkheid en kwaliteit op lokaal niveau geregeld, elders op landelijk niveau.
De Week
Maandag begint de Week van de Alfabetisering, een initiatief van de Stichting Lezen & Schrijven. In ons land hebben zo'n 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!