Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aanklacht Geldbelangen tegen directie Crédit Agricole

03-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
360 keer bekeken
  •  
recht boete regels handhaving 1127

Stichting Geldbelangen heeft tegen twee directieleden van Credit Agricole Nederland B.V. (CACF Nederland) een klacht ingediend bij Tuchtrecht Banken. Dat is een stichting die gaat over de uitvoering van het tuchtrecht behorende bij de Bankierseed en toetst of een beëdigde bankmedewerker zich aan de gedragscode heeft gehouden.

Geldbelangen komt op voor slachtoffers van wurgkredieten. Kassa volgt deze zaak al vele jaren. Banken rekenden jarenlang te veel rente op dooriopende kredieten. Inmiddels komen banken op hun schreden terug, dankzij uitspraken van het Kifid.

Volgens Rob Goedhart van stichting Geldbelangen heeft CACF Nederland een uitspraak van klachtinstituut Kifid echter niet nageleefd. De bij Tuchtrecht Banken ingediende klacht rept over "minachting van het Kifid als maatschappelijk instituut", het niet nakomen van beloftes en het verzaken van de bankierseed wat betreft het “klantbelang centraal” stellen.

'Heel veel extra werk'

Stichting Geldbelangen wil met de bank afspraken maken over de afronding van zo’n 80 dossiers. De advocaat van Crédit Agricole Nederland wil echter dat het normale klachtproces wordt doorlopen. Volgens Goedhart levert dit het Kifid en zijn stichting "heel veel extra werk op, wat onnodig is, want de bank zal (extra) compensatie toch moeten bieden. Per consument gemiddeld 6.000 euro." Geldbelangen wil de kwestie rechtstreeks met CACF Nederland afhandelen en dat er geen advocaat meer gemoeid is met de afronding van de klachten.

Tegen de advocaat van CACF Nederland heeft Geldbelangen een klacht ingediend bij de Orde van advocaten. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!