Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aangiften tegen huisjesoplichter stromen binnen

10-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1568765.jpg
De politie in Groningen heeft tot nu toe veertig aangiften ontvangen tegen het reisbureau dat ervan wordt verdacht ruim tweehonderd vakantiegangers te hebben opgelicht. Dat meldde de politie Groningen vrijdag.
De 41-jarige eigenaar van het bedrijf dat niet-bestaande vakantiewoningen in Spanje verhuurde, is nog altijd spoorloos. De politie heeft donderdag huiszoeking gedaan in een woning in Arnhem die op naam stond van de verdachte. De woning was echter helemaal leeggehaald. Tegen de man is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.
De politie heeft inmiddels ruim tweehonderd meldingen gekregen van vakantiegangers die in Spanje tevergeefs op zoek waren naar hun geboekte vakantiewoning. Om alle meldingen na te kunnen gaan, heeft de Groningse politie vier man extra aan het vijftienkoppige rechercheteam toegevoegd.
Volgens een woordvoerder van de politie wordt gedupeerden sterk aangeraden om zo snel mogelijk aangifte te doen. De politie verwacht de komende dagen nog meer aangiften te ontvangen.
Ook in België is een aanzienlijk aantal vakantiegangers de dupe geworden van het reisbureau. Om hoeveel mensen het precies gaat, is niet bekend. Op internet hebben ruim 32 gedupeerden ervaringen uitgewisseld op de website van de Stichting Stop Internetoplichting.
Intussen heeft de politie gesproken met een aantal betrokkenen. De politie sluit niet uit dat de 41-jarige verdachte alleen handelde.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!