Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aangepaste dienstregeling NS vanaf aanstaande zaterdag

18-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NS trein 1127
De Nederlandse Spoorwegen starten komende zaterdag, 21 maart, met een speciale basisdienstregeling. Vanaf alle stations vertrekken twee keer per uur in beide richtingen een trein. Op deze manier kunnen artsen en verpleegkundigen en alle andere Nederlanders in cruciale beroepsgroepen naar hun werk blijven gaan, aldus NS en ProRail.

Weinig intercity's

Vrijwel alle intercity-verbindingen komen te vervallen. Alleen op de trajecten Schiphol-Venlo, Arnhem-Den Helder en Maastricht-Eindhoven blijven intercity's rijden. Het was de afgelopen dagen al erg rustig in de treinen. Vanwege het coronavirus zette de NS al geen extra spitstreinen meer in.

'Verantwoord in beweging'

"De huidige situatie vraagt veel van ons allemaal. We willen ook zuinig zijn op alle NS-collega’s, want we vragen veel van hen. Zeker nu we weten dat dit virus langere tijd in ons land aanwezig is, moeten we alle zeilen bijzetten om te zorgen dat dokters, hulpverleners en mensen die echt moeten reizen de trein kunnen pakken. Op deze manier houden we Nederland veilig en verantwoord in beweging", aldus Roger van Boxtel, president-directeur van NS.

Advies: Volg reisplanner of de app

Of een verdere aanpassing van de dienstregeling nodig is hangt volgens de spoorbedrijven af van de actuele situatie. Reizigers krijgen het advies altijd kort voor vertrek de NS Reisplanner of de NS-app te raadplegen.​ ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!