Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aan energielabel valt niet meer te ontsnappen

23-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
energielabel_05.jpeg
Huizenkopers en huurders moeten in de toekomst zeker kunnen zijn van een energielabel bij hun nieuwe woning. Dan weten ze tenminste of er nog extra energiebesparende maatregelen moeten worden genomen. Zo'n label bestaat al wel en is zelfs verplicht, maar zit lang niet bij ieder huis dat van bewoner wisselt. Dat wil minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken nu grondig veranderen.
Als het aan hem ligt, is er over een jaar geen ontsnappen meer aan. Voor de koopmarkt geldt straks dat bij een huis zonder label geen eigendomsoverdracht kan plaatsvinden. Huurders zijn bij een nieuw huurcontract een deel van de huur niet verschuldigd zolang de verhuurder de woning niet heeft gelabeld, zo heeft de bewindsman donderdag aan de Kamer laten weten.
Eind vorig jaar was een kwart van de woningvoorraad voorzien van een label. De minister wil het nieuwe systeem uiterlijk op 1 januari 2013 in laten gaan. De maatregelen gaan ook gelden voor bedrijfspanden en kantoren. In advertenties voor deze gebouwen moet bovendien de klasse op het energielabel worden vermeld als er eerder al een label verstrekt is.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!