Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe aanpassing box 3 moet gunstig uitpakken voor kleine spaarder

21-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
505 keer bekeken
  •  
belastingdienst blauwe envelop 1127
De manier waarop vermogen belast wordt gaat binnenkort veranderen. In de toekomst zal er meer gekeken worden naar het daadwerkelijke rendement dat iemand op zijn vermogen heeft. Daarmee moet de kleine spaarder ontzien worden. Het komt allemaal naar voren in een brief die staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën) maandag naar de kamer stuurde.
Omdat er eerder te weinig informatie was om zo'n stelsel in te voeren, werd er een onderzoek gestart naar wat er precies nodig zou zijn. Dat onderzoek is nu afgerond, schrijft Vijlbrief.  Daarmee is het aan een volgend kabinet om het stelsel verder uit te werken.

Eerdere maatregelen

Er zijn al eerder maatregelen doorgevoerd die voordelig moeten zijn voor kleine spaarders. Zo is de drempel van het heffingsvrije vermogen vanaf dit jaar verhoogd van 30.846 euro naar 50.000 euro. 900.000 mensen betalen door deze verandering geen belasting meer in box 3. Daarnaast gaan ongeveer 1,7 miljoen mensen met een vermogen tussen de 50.000 en 220.000 euro minder belasting betalen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!