Kassa

A50 nieuwe nummer 1 op fileranglijst

  •  
02-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file_47.jpg
Op de A50 tussen de knooppunten Grijsoord en Ewijk lopen automobilisten het grootste risico om in een file te belanden. Het stuk snelweg in Gelderland heeft dit jaar de eerste plek op de fileranglijst van de ANWB overgenomen van de A4.
Onvoldoende capaciteit
De A4 tussen Roelofarendsveen en Hoogmade in Zuid-Holland valt sinds de opening van de spitsstrook bij Zoeterwoude buiten de top 3, constateert de ANWB zondag. Op de A50 is het juist steeds vaker dringen geblazen, omdat de weg onvoldoende capaciteit heeft. Rijkswaterstaat is bezig de weg te verbreden. Maar op de korte termijn levert dat juist meer verkeershinder en 'filezwaarte' op.
Winterweer
Andere drukke snelwegen zijn de A1 tussen Eembrugge en knooppunt Hoevelaken (plek 2) en de A20 bij Kleinpolderplein (plek 3). De drukste dag van het afgelopen jaar was vrijdag 3 februari. Door winterweer en gladheid stond er toen uiteindelijk 831 kilometer file in het hele land.
Minder files
Overigens neemt de filezwaarte structureel af, stelt de ANWB vast. Vergeleken met de afgelopen zes jaar zelfs met 30 procent. De filezwaarte is de lengte van de file vermenigvuldigd met de duur van de verkeersopstopping.
ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!