Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

A20 tweemaal in filetop 10

10-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file4.jpg
De A20 tussen de afrit Crooswijk en knooppunt Terbregseplein voert sinds de zomer de filetop 10 aan. De filezwaarte (lengte maal duur) is hier wel iets afgenomen, maar het blijft op het traject toch nog vaak vastlopen. Dat meldt Rijkswaterstaat in een rapportage over de periode mei tot en met augustus.
Tweede en derde plek
De A50, waar het al lang vastloopt bij de Waalbrug, is naar de tweede plek in de top 10 gezakt. Dat komt doordat het verkeer daar nu gebruik kan maken van een nieuwe brug met drie rijstroken in beide richtingen. Op de derde plek staat de A13. Daar staan automobilisten tussen Overschie en Kleinpolderplein vaak in de file.
Files nemen af
Volgens Rijkswaterstaat nemen de files in totaal nog steeds af, terwijl er wel evenveel gereden wordt als in eerdere jaren. De afgelopen vier maanden was er een daling van 3,6 procent te zien in het aantal files. Het reistijdverlies is volgens de dienst afgenomen met 1,9 miljoen uren (een afname van 4,3 procent). De daling is te danken aan het openstellen van nieuwe wegen en het aanpakken van hardnekkige knelpunten, stelt Rijkswaterstaat.
De top 10:
ANP

Meer over:

file, files, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!