Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Betaalvereniging: bijna 1000 pinbetalingen per seconde

24 dec 2019
  •  
leestijd 1 minuten
pinpas 1127
De afgelopen week is er in winkels evenveel betaald met debit- en creditkaarten dan in de voorlaatste week van 2018. Dat blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland. Volgens de vereniging is er een extra ‘bonusdag’ aan de kassa, omdat Kerstmis een werkdag later valt dan vorig. Onlangs besteedde Kassa nog aandacht aan het feit dat er steeds minder geldautomaten zijn.
Zaterdag waren er bijna 20 miljoen kaartbetalingen, met op het hoogtepunt 975 transacties per seconde. Vooral sieraden en boeken gingen over de toonbank. In warenhuizen werd vooral op krediet afgerekend. Volgens de Betaalvereniging hebben waarschijnlijk de kerstmarkten bijgedragen aan ruim vijftig procent meer transacties dan normaal.

Online betalingen

Er is de afgelopen week bijna vijftien procent vaker betaald met betaalkaarten dan in een normale week. De drie dagen voor Kerst zijn daar nog niet in meegenomen. Er is online twintig procent vaker afgerekend met iDEAL en creditkaarten dan in dezelfde periode van vorig jaar. ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!