Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

9292 doelwit van reeks DDos-aanvallen

23-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_9292ov.jpg
De website 9292 met informatie over het openbaar vervoer, heeft de afgelopen dagen te maken gehad met een serie DDos-aanvallen. De onlinediensten werden in de nacht van 14 op 15 augustus tot in de nacht van 19 op 20 augustus met enige regelmaat volledig platgelegd.
'Teleurstelling'
Vele reizigers hebben het in deze periode zonder adequate reisinformatie moeten stellen, liet algemeen directeur Stefan Hulman donderdag weten. ,,We hebben gemerkt via Twitter en aan het aantal telefoontjes dat reizigers teleurgesteld waren in de dienstverlening. Dat waren we zelf ook.'' De organisatie heeft vorige week meteen aangifte gedaan. 9292 mocht van de politie niet eerder naar buiten brengen wat er aan de hand was.
Onderzoek
De website heeft zijn diensten afgelopen week weer zo snel mogelijk hersteld. De aanvallen zijn inmiddels gestopt, mogelijk door de opgeschroefde beveiliging. De politie onderzoekt nog wie achter de aanvallen zit.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!