Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

90 miljoen voor invoering Omgevingswet

29 mei 2018
  •  
leestijd 1 minuten
nieuwbouw bouwen huis 930 x 520
Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) maakt 90 miljoen euro vrij om de Omgevingswet per 1 januari 2021 te kunnen invoeren. De nieuwe wet vereenvoudigt regelgeving rond ruimtelijke ordening en leefomgeving.

'Nog niet zeker'

De wet zou oorspronkelijk in 2018 in werking treden, maar die datum werd niet gehaald. Ook 2019 bleek niet mogelijk. Daarop besloot het vorige kabinet de invoering uit te stellen tot 2021. Al was die datum ook niet zeker, waarschuwde toenmalig minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu).
De invoering van de wet lag voorheen bij het ministerie van Infrastructuur, maar is bij de kabinetsformatie overgeheveld naar Binnenlandse Zaken.

Minder vergunningen

Het gaat om de grootste wetswijziging sinds 1848. Met het wetsvoorstel worden 26 wetten ineengeschoven. De Omgevingswet moet er voor zorgen dat er voor burgers en bedrijven minder vergunningen nodig zijn voor bijvoorbeeld verbouwingen. Ook moeten vergunningen sneller worden verleend.
Bron: ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!