Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

9 miljoen aan Europees geld voor schoolfruit en -melk

15-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fruit930x520
Nederland kan voor het schooljaar 2018-2019 rekenen op 6,8 miljoen euro aan Europees geld voor schoolgroenten en -fruit en 2,4 miljoen euro voor schoolmelk. Voor alle 28 lidstaten samen is 250 miljoen euro uitgetrokken.
Afgelopen schooljaar deden 79.000 scholen in de EU mee aan de regeling. Voor miljoenen leerlingen, vooral tussen zes en tien jaar, werden 74 miljoen kilo groenten en fruit en 285 miljoen kilo zuivelproducten aangevoerd.

Lessen over gezonde eetgewoonten

Appels, peren, pruimen, perziken, nectarines, sinaasappelen, aardbeien en bananen deden het goed, evenals wortels, tomaten, komkommers en paprika’s. Naast melk en yoghurt werd ook veel kaas uitgedeeld. Het programma gaat gepaard met lessen over gezonde eetgewoonten en de herkomst van voedsel. Ook zijn er boerderijbezoeken, schoolmoestuinen en kooklessen.
De Nederlandse regering vindt eigenlijk dat schoolmelk- en fruit niet Europees moet worden geregeld, maar accepteert het geld wel. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!