Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

75% van de Nederlanders haalt natuur-norm niet

23 sep 2019
  •  
leestijd 1 minuut
natuur buiten 930
Recent Brits onderzoek gaf weer aan dat mensen die minstens 120 minuten per week in de natuur doorbrengen aangeven gelukkiger te zijn. Echter haalt 75% van de Nederlanders deze norm niet.
Nederlanders besteden gemiddeld 115 minuten per week in de natuur, blijkt uit onderzoek in opdracht van het IVN onder 1014 Nederlanders van 18 jaar en ouder. De leeftijdscategorie 18 tot 54 jaar blijft alleen steken op 1 uur en 37 minuten. Dat is net een half uur tekort. Boven de twee uur gaat het gelukscijfer van mensen niet meer verder omhoog.

De #2uurnatuur Challenge

Om ervoor te zorgen dat alle Nederlanders wekelijks de norm van 120 minuten in de natuur halen, start IVN 1 oktober met de #2uurnatuur Challenge. Ze moedigen deelnemers aan meer te bewegen door ze opdrachten toe te sturen. De uitdaging start in de herfst, omdat mensen gedurende deze periode minder geneigd zijn naar buiten te gaan en dan extra aanmoediging kunnen gebruiken. Juist in de donkere maanden is het belangrijk buiten te komen om vitamine D binnen te krijgen. Zo ga je de kans op een herfstdip tegen.
Bron: IVN

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!