Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

675 opzeggingen vanwege directeur Greenpeace

26-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_Greenpeace.jpg
Tot nu toe hebben 675 donateurs van Greenpeace Nederland opgezegd uit onvrede over de vliegreizen van een van de directeuren. Dat heeft de milieuorganisatie donderdag laten weten aan het ANP.
Ophef
Deze week ontstond ophef toen bekend werd dat campagnedirecteur Pascal Husting geregeld met het vliegtuig vanuit Luxemburg naar het kantoor in Amsterdam reisde. Greenpeace is druk bezig geweest met het beantwoorden van vragen van verontwaardigde aanhangers. Veel mensen vinden het niet juist dat Greenpeace aan de ene kant vecht tegen de CO2-uitstoot, maar die aan de andere kant juist veroorzaakt.
'Veel telefoontjes'
,,Er werd erg veel gebeld. Niet iedereen zegde op. Er waren ook veel mensen die alleen hun hart wilden luchten. Ons telefoonteam heeft iedereen aangehoord'', aldus een woordvoerder.
'Voortaan met de trein'
Husting beloofde direct beterschap en gaat voortaan met de trein naar zijn werk. De Luxemburger, die wegens zijn thuissituatie niet naar Amsterdam wil verhuizen, zei er wel bij dat ook een organisatie als Greenpeace niet altijd kan opereren in overeenstemming met de eigen ideeën. Internationaal overleg doet hij naar eigen zeggen altijd zo vaak mogelijk via Skype en videoconferenties. ,,Dit is inderdaad slechte publiciteit voor Greenpeace en ik wil m’n verontschuldigingen aanbieden aan de mensen die ons ondersteunen'', liet hij dinsdag weten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!