Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

550.000 mensen worden later gevaccineerd door vertraging coronavaccin

08-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
499 keer bekeken
  •  
vaccinatie 1127

Een deel van de door de Europese Unie bestelde coronavaccins komt later dan minister De Jonge maandag nog in een Kamerbrief schreef. Toen gaf De Jonge dat 8 miljoen vaccins in de eerste drie maanden van 2021 werden verwacht. Hiervan zullen zeker 1,1 miljoen vaccins later komen, maakt de NOS op uit rondgang langs farmaceuten.

Dit heeft als gevolg dat 550.000 Nederlanders later ingeënt zullen worden dan De Jonge in eerste instantie schreef, omdat van deze vaccins twee doses per persoon nodig zijn.

Het Duitse bedrijf Curavec bijvoorbeeld meldt dat zijn vaccin pas in april kan worden goedgekeurd door Europese medicijnautoriteit EMA. De Jonge verwachtte daarvan 600.000 doses in het eerste kwartaal, maar die komen sowieso later.  Op het moment van versturen van de Kamerbrief was dit al bekend.

Een woordvoerder van het bedrijf zegt tegen de NOS dat hij nog niet weet hoe snel de levering na goedkeuring kan beginnen, omdat die planning nog niet is gemaakt. Het is nog niet duidelijk of het bedrijf wel de 1,6 miljoen vaccins kan leveren die het ministerie van VWS aankondigde voor het tweede kwartaal.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!