Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'5,4 miljoen ziektedagen door migraine'

08-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
arts_45.jpg
Nederlanders melden zich elk jaar gezamenlijk 5,4 miljoen dagen ziek door migraine. Dat komt neer op een kostenpost van 1,7 miljard euro, zo heeft de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten(NVvHP) becijferd. De vereniging houdt donderdag een congres voor bedrijfsartsen over dit onderwerp.
Per jaar verzuimen vrouwen 3,3 miljoen dagen en mannen 2,1 miljoen. Migraine is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie een van de twaalf meest invaliderende aandoeningen. Naar schatting 1,5 tot 2 miljoen Nederlanders heeft last van migraine. In een derde van de gevallen wordt de ziekte aanvankelijk niet herkend. Dat komt volgens hoofdpijnneuroloog Emile Couturier doordat zowel patiënten als huisartsen de symptomen niet herkennen. ,,Artsen hebben lange tijd hoofdpijn niet interessant gevonden. Het werd gezien als 'vrouwenkwaaltje', men moest maar een paracetamol slikken en dat was het.'' Volgens Couturier is dat ook de reden waarom veel mensen niet naar de huisarts gaan. ,,Ze denken dat het nu eenmaal bij het leven hoort en dat er niets aan te doen is.'' Volgens de neuroloog is migraine de laatste jaren steeds beter te behandelen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!