Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

'51 misleidende mededelingen op website Vlees.nl'

7 nov 2017
  •  
leestijd 1 minuut
Vlees Suermarkt 930x520
Op de website Vlees.nl, een initiatief van de Nederlandse vleessector, staan alleen al over varkensvlees 51 misleidende mededelingen. Dat concludeert de Reclame Code Commissie. Dierenwelzijnsorganisatie  Varkens in Nood diende vorige maand een klacht in tegen Vlees.nl, vanwege het ‘grote aantal misleidende uitspraken’ op de site.

Reclame

Tijdens de behandeling van de klacht op 26 oktober stelde Vlees.nl dat het niet gaat om reclame, maar om ‘voorlichting en inspiratie’. De commissie oordeelde echter dat het wel om reclame gaat. De klacht van Varkens in Nood werd op 51 gevallen gegrond verklaard.
De commissie achtte onder andere bewezen dat de huisvesting niet aan de behoeften van varkens voldoet, dat de leefsituatie de gezondheid van de dieren negatief beïnvloedt en dat lijden en stress regelmatig voorkomen. Indien Vlees.nl geen gehoor geeft aan de uitspraak van de commissie, volgt een gang naar de gewone rechter. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's