Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

50PLUS wil ambassadeur ouderenwerkloosheid

01-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werkeloos1_16.jpg
Zoals Mirjam Sterk de ambassadeur is die de jeugdwerkloosheid aanpakt, moet er ook een ambassadeur komen om de ouderenwerkloosheid te bestrijden. Dat is een van de punten uit het dinsdag gepresenteerde actieplan van 50PLUS om de positie van de oudere werkzoekende te verbeteren.
Waardevol
Volgens de partij is de situatie van deze groep werklozen ,,bijzonder slecht'' en wordt die alleen maar slechter. Volgens fractieleider Norbert Klein moet deze groep niet worden afgeschreven, omdat ze ,,met hun kennis en ervaring nog zoveel waardevols'' te bieden hebben voor de arbeidsmarkt.
De partij pleit verder voor 'tandembanen', waarbij ouderen hun ervaring overdragen aan jongeren, en voor meer geld voor bij- en omscholing van oudere werklozen. Verder moeten extra vrije dagen voor oudere werknemers worden afgeschaft. In plaats hiervan moeten in cao's maatregelen komen die de inzetbaarheid van ouderen bevorderen.
Flexibel pensioen opnemen
Daarnaast moet er ook de mogelijkheid komen om het pensioen en de AOW flexibel op te nemen. Dit is dan bedoeld voor mensen die niet (volledig) kunnen of willen doorwerken tot hun pensioen. Ook zouden gemeenten meer moeten doen om oudere werklozen aan de slag te krijgen. Volgens 50PLUS heeft maar 16 procent van de gemeenten een gericht beleid om dit probleem aan te pakken.
De Tweede Kamer praat dinsdagavond met minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) over werkloosheid onder ouderen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!