Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

50PLUS vraagt omroep MAX om verkiezingsdebat

16-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jan-slagter_01.jpg
50PLUS wil dat omroep MAX een verkiezingsdebat organiseert waarvoor alle politieke partijen worden uitgenodigd. Ze kunnen dan discussiëren over thema's als de koopkracht van ouderen en het afbreken van het pensioenstelsel. 50PLUS-oprichter en Senator Jan Nagel heeft dat aan directeur Jan Slager van omroep MAX geschreven.
De nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer
De NOS heeft in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart - een aantal debatten georganiseerd, maar daarvoor zijn alleen de grote partijen uitgenodigd, schrijft Nagel. Onderwerpen die belangrijk zijn voor ouderen komen daar volgens hem niet aan de orde, omdat die ,,de grote partijen onwelgevallig'' zijn . Nagel noemt dat ,,een misser van de bovenste plan''. ,,De NOS heeft de wettelijke taak een brede onafhankelijke nieuwsvoorziening te geven met een onbevooroordeelde aanpak'', schrijft hij. Nagel wijst erop dat de Statenverkiezingen de nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer bepalen, waar het kabinet geen meerderheid heeft. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!