Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

47 procent kiezers tevreden over huidige kabinet

12 jul 2019
  •  
leestijd 1 minuten
tevredenheid duimpje omhoog 930
De tevredenheid over het kabinet nam toe. Dat meldt onderzoeksbureau I&O Research. In de maand februari was een derde van de kiezers tevreden. Dit steeg in april tot 42 procent van de kiezers. Inmiddels is 47 procent van de kiezers positief over het huidige kabinet.
Het aantal ontevreden kiezers is echter nog wel groter. 49 procent van de kiezer geeft aan niet positief te zijn over het huidige kabinet.

Klimaatakkoord en pensioenakkoord

Het klimaatakkoord en het pensioenakkoord krijgen relatief goede cijfers van het kiezerspubliek.  "Het kabinet lijkt erin te slagen te laveren tussen kiezers die veel meer willen (strengere klimaatmaatregelen, beter of eerder pensioen, meer democratie) en degenen die dat juist niet willen (of die bang zijn voor kosten)", schrijft het bureau. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

aad piraat
aad piraat14 jul 2019 - 16:27

Ach als je de juiste personen selecteert om te ondervragen voor je enquête krijg je vanzelf het antwoord dat je wenst  

Wildfan
Wildfan12 jul 2019 - 14:30

Toch bijzonder, want vrijwel alle mensen die ik spreek zijn uiterst ontevreden. Iedereen baalt van die klimaathysterie die ons door de strot geduwd wordt. En meer democratie??? Hahahaha….1 april valt laat dit jaar.

harrybre
harrybre12 jul 2019 - 12:39

Iedereen tevreden maken gaat nooit. Voor diegenen, die NIET tevreden zijn: hoe beter en vooral: hoe te betalen.

pk49
pk4912 jul 2019 - 11:04

ouderen en mensen met een minimum inkomen zullen waarschijnlijk niet zo tevreden zijn met dit kabinet. Deze groepen zijn er alleen op achteruitgegaan de laatste jaren. Hogere zorgkosten, hogere huren en hogere BTW op levensmiddelen, om maar wat te noemen.