Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

43 miljoen voor meer spoorboekloos rijden

31-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NS logo 930x520
Om op twee nieuwe trajecten het zogenoemde spoorboekloos reizen te realiseren, krijgt spoorbeheerder ProRail 43,3 miljoen euro van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur). Het gaat om de trajecten tussen Schiphol en Nijmegen en tussen Breda en Eindhoven, schrijft ze aan de Tweede Kamer.

Noodzaak

De extra treinen zijn nodig om het groeiende aantal passagiers te kunnen vervoeren. Eind 2021 moet de tienminutentrein gaan rijden tussen Schiphol, Utrecht, Arnhem en Nijmegen. Vanaf eind 2024 moeten er dan meer intercity's rijden tussen Breda en Eindhoven, schrijft Van Veldhoven woensdag aan de Tweede Kamer. De NS draagt 27 miljoen bij om het te realiseren. Het geld is bedoeld om onder meer sporen en perrons aan te passen.

Testperiode

Na een testperiode is in december de tienminutentrein tussen Amsterdam en Eindhoven in de nieuwe dienstregeling van de NS opgenomen. De eerste resultaten zijn positief, aldus de bewindsvrouw. ,,Er is meer zitplaats en reisgemak voor reizigers, zonder dat de betrouwbaarheid wordt aangetast." ANP

Meer over:

rijden, ns, ov, spoorboekloos
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

tonny1946
tonny19462 feb. 2018 - 13:46

jammer dat de meeste miljoenen in de diepe zakken van de bestuurders en managers verdwijnt

nipe1
nipe131 jan. 2018 - 18:10

43 miljoen  voor hoeveel reizigers?Dit is geld weggooien!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!