Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

4000 euro subsidie voor koper elektrische auto

04-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elektrisch auto laden 1127
Voor de aanschaf van een nieuwe elektrische auto kunnen consumenten 4000 euro subsidie aanvragen. Voor een tweedehands e-auto komt 2000 euro beschikbaar. Met deze subsidieregeling wil het kabinet de aanschaf van elektrische auto's stimuleren. De regeling start per 1 juli en geldt ook voor elektrische private-lease auto's.

Deel subsidie inleveren bij snelle verkoop

Auto's waar de subsidie voor geldt moeten tussen de 12.000 en 45.000 euro waard zijn. Op een volle accu moeten deze e-auto's zeker 120 kilometer kunnen rijden. Verder moet de auto enkele jaren van dezelfde eigenaar blijven. Wie binnen drie jaar van auto verandert, moet een deel van de subsidie terugbetalen. Private-leasers krijgen de subsidie per maand uitbetaald. Als zij het contract binnen vier jaar beëindigen, stopt de subsidie ook.

'Koopdrempel wegnemen met subsidie'

"Er zijn steeds meer verschillende elektrische auto’s te koop en ze worden gelukkig steeds goedkoper in het gebruik. Maar veel mensen hikken aan tegen de aanschafprijs", aldus verantwoordelijk minister Stientje van Veldhoven (Milieu). Ze hoopt die koopdrempel te verlagen met de subsidie.

Op = op

Het kabinet had tot 2025 al 250 miljoen euro gereserveerd voor de subsidieregeling voor elektrische auto's. Hievoor waren afspraken gemaakt in het Klimaatakkoord. Als het subsidiegeld op is worden er ook geen nieuwe subsidies uitgegeven, stelt Van Veldhoven. Het subsidiebedrag voor de aankoop van nieuwe auto's zal de komende jaren geleidelijk teruglopen, omdat elektrische auto's steeds goedkoper worden. Voor occasions blijft het bedrag 2000 euro. ANP
Bekijk ook deze informatie:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!